Tervetuloa seuraamaan seitsenhenkisen perheen arkea. Lapset 4-vuotiaasta Jesajasta 12-vuotiaaseen Annaan ovat jo nukkumassa ja äitinsä täällä hikoilee työnsä parissa. Lasten isä Stephen on talomme kellarissa tietokonehommissa, mutta onneksi ehti lämmittää saunan, että lapset pääsivät lämmittelemään kun olivat kylän raitilla jääneet rankkasateeseen.

Huomenna Anna, Amanda ja Ellen menevät paikallisen VPK:n 20-unnin harjoituksiin, jossa on tarkoitus simuloida todellista pelastustehtävää. Jännittävää, hihkuivat tytöt, kun tiesivät saavansa touhuta pimeissä metsissä.

Amandan kummitäti soitti Helsingistä ja kaipaa pikaista apua lopputyönsä puhtaaksikirjoituksessa. Lupasimme tavata viikonloppuna. Olen taas astunut samaan ansaan kuin usein aiemminkin: suhtaudun ajankäyttöön parantumattomalla optimismilla ja otan tehtäviä yli oman kapasiteetin. Kuin ihmeen kaupalla niist on aina selvitty, ja hyvä niin.

Asumme täällä vanhassa kyläkaupassa Varsinais-Suomen Kiskon kunnassa. Täällä on hyvä lasten elää ja vanhempienkin. Maaseudun rauha ja tila antavat leppoisan elämän perusvireen, siitäkin huolimatta, että koti on puoliksi revitty remonttia varten eikä minkäänlaista loppua touhulle ole näkyvissä.

On kai palattava käännöstöitten pariin, ettei aika lopu kesken. Maanantaiksi on saatava valmiiksi sekä TV-ohjelmien käännöksiä että haasteellinen tekninen käännös. Niin, ja se kummitädin lopputyö. Silti kaikki tulee menemään hienosti. Niin on aina ennenkin käynyt, eikä siihen selitystä muusta löydy kuin että Taivaan Isä jaksaa aina vain lunastaa meitä tiukoista tilanteista, joihin tämän tästä itsemme järjestämme.

Hyvää yötä, huomenna on edessä koulupäivä kotikoulussamme ja lasten kanssa riekkumista. Siunausta kaikille lukijoille!

Jaana  Shelby, Kisko