Aika ällistyttää, että nykyään vielä vallassa olevat suuret ikäluokat voivat olla niin matalaotsaisia! Heillä on aikoinaan ollut koulu lähellä, opintoja varten halvat opintolainat, sitten lapsille päivähoito ja kaikille työtä. Kukaan korkeakoulutetuista ei jäänyt työttömäksi eli opintolainat sai maksettua pois ja asuntolainaakin uskalsi ottaa. Ja silloin Suomea vielä pidettiin köyhänä.

Nyt ollaan rikkaita, mutta kouluihin ei enää ole varaa. Ennen suljettiin vain kyläkouluja, mutta nyt on tämä vimmattu suuruuden ekonomia jyräämässä kaupunkienkin pienet lähikoulut. Raimo Sailas demarikavereineen siinä järjestelevät lapsillemme hyvää tulevaisuutta: vaikka monet syrjäytyvät kun eivät saa koulun reunasta kiinni suurissa luokissa vailla riittävää apua, voivat nämä herrat nukkua rauhassa: vaikka ruumiita tulee, niin niitä tulee tehokkaasti!

Samaa tahtia kun kunnat sulkevat kouluja sailasten oppien mukaan, pitää opetusministeri Kalliomäki (sd) huolen siitä, ettei opetuslupia - ja siten valtionosuuksia - anneta. Vaihtoehtokoulut tai yksinkertaisesti kyläläisten pystyyn panemat ei-kunnalliset kyläkoulut ovat kuin lainsuojattomia tämän koulumaailman sheriffin edessä. "It's my way or no way," murahtaa demariministeri ja lapset lähetetään kouluun vaikka matkaan menisi yli tunti suuntaansa. Kauankohan ministeri Kalliomäeltä menee työmatkaan?

Eikö kenelläkään jo keitä yli? Minusta on aika äänestää muita kuin demareita. Johan he ovat vallassa olleet ja näyttäneet, mikä on kehityksen suunta heidän kourissaan. SDP:n todellista toimintaohjelmaa kirjoittavat sailakset ja kalliomäet ja tietysti don Heinäluoma, joka on yhtä empaattinen kuin nälkäinen hai. Heille vain suuri on ihan oikeasti kaunista: suuri puolue, suuri puheenjohtaja, suuri eduskunnan puhemies, suuret koulut, suuret yliopistot , suuret päiväkodit...

On sääli, että monet rividemarit täällä kunnissa ovat aivan toisille linjoilla, mutta edelleen uskovat muinaisia vaalimainoksia. Monet heistä uskovat, että vaikka parhaat palat hyvinvoinnista ovatkin menneet suurteollisuuden omistajaportaalle, ovat demarit jotenkin mystisesti kuitenkin työtätekevien puolue.