Tänään lauantaina oli vielä tarkoitus mennä Turun torille ihmisten pariin. Lähdin aikaisin aamulla vain kahvia juoneena liikkeelle, mutta heti auton käynnistyttyä alkoi siitä kuulua outoa ääntä, joka vain voimistui kun lähdin sillä liikkeelle. Sadan metrin päästä kotoa käännyin takaisin. En uskaltanut lähteä ajamaan miltei 90 km matkaa Turkuun ja vielä takaisin kun auto oli aivan ilmeisesti epäkunnossa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nyt on vaalityö tehty. Enemmän olisi pitänyt ja voinut, varmaankin. Silti tämä on ollut niin mielenkiintoista ja antoisaa aikaa, että vaalituloksesta riippumatta katson saaneeni enemmän kuin annoin. Rahallisesti koko retki on ollut raskas, kun ei ole rikkaita tukijoita. Silti muutama yritys on tukenut tätä työtä ja monet yksityiset ovat kannustaneet.

 

Hienoa on ollut se yhteishenki, jonka olen monien muiden KD:n ehdokkaiden välillä tuntenut. Olemme yrittäneet auttaa toisiamme kaikin tavoin. Heissä olen oppinut tuntemaan joukon uusia mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ovat omistautuneita asialleen ja jotka läheltä näkevät osattomien elämää.

 

Uskon, että nekin meistä, jotka eivät pääse tällä kertaa eduskuntaan, saavat tästä eteenpäin äänensä kuuluviin paremmin. Meidän täytyy pitää peiliä vallanpitäjien edessä ja paljastaa maailmalle, miten asioiden laita on.

 

Odotan äänestyksen tulosta innostuneena. Minua jännittää KD:n saama äänimäärä täällä Varsinais-Suomessa kun nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaita on kokonainen lista eikä olla vaaliliitossa. Ja jännittää oma äänimäärä, josta en kovin suurta uskalla odottaa. Näissä vaaleissa jännitän myös sitä, pääseekö Tarja Cronberg eduskuntaan jatkamaan Vihreiden puheenjohtajuutta. On niin tavattoman tärkeää, etteivät kaikkien puolueiden johtajat ole aina kaupunkilaisia.

 

Nyt yöpuulle. Pikku Jesajalla on kova kuume joten nähtäväksi jää kuinka paljon nukutaan…