Varsinais-Suomen valtalehti Turun Sanomat julkaisi viime viikolla artikkelin gallupista, jonka lehti itse oli tehnyt. Vastaajilta kysyttiin mitä puoluetta he vaaleissa kannattaisivat. Lehden mukaan Kristillisdemokraatit menettävät ainoan edustajapaikkansa kannatuksen vähäisyyden vuoksi. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Äskettäin kävi ilmi, että eräälle KD:n jäsenellekin oli soitettu, kysytty ikää ja muita koordinaatteja. Kun sitten vastaajan puoluekanta ilmeni, sanoi haastattelija, että puhelu päättyy tähän, sillä KD:n kiintiö on jo täynnä!

 

Näin saatiin tulokseksi se, mitä haluttiin. Kokoomus, jonka äänenkannattaja Turun Sanomat on, on todella peloissaan. Viime vaaleissa KD:n Sari Essayah sai yli 9500 ääntä vaaliliitossa kokoomuksen kanssa. Nyt nuo äänet ovat poissa kokoomuksen potista ja se panee puntit tutisemaan.

 

Viime vaaleissa KD:llä oli vain yksi ehdokas, joka siis sai ennätysmäärän ääniä. Nyt ehdokkaita on 17, joten olisi yllättävää, jollei ääniä tulisi roppakaupalla enemmän. Kokoomus vapiskoot, äänestäjät ratkaisevat, ei Turun Sanomat. Onneksi.