Tänään päivä alkoi hammahoitajakäynnillä klo 8. Matkalla hoitoon huomasin, että naapurikunnan virallisen vaalimainostelineen pintaa oli paljaana metrikaupalla: monet vaalimainokset olivat kadonneet. Kristillisdemokraattienkin, jonka olin itse aikoinaan sinne nitojalla kiinnittänyt.

Myös maanteiden varsille ripustetut kyltit ovat kärsineet kovia. Joka puolella näkee sateesta liuenneita ja repsottavia kylttejä. Osa omistani on jo kadonnut tyystin.

Ehkä vaalit pitäisikin siirtää johonkin toiseen vuodenaikaan, kun säätila on hiukan suopeampi. Toisaalta, jos ilman lämpeneminen etenee vauhdikkaasti, on todella vaikeaa valita vähäsateista ajankohtaa.

Tämä talvi oli kyllä täällä etelässä ainakin todella lyhyt. Juuri kun oli sukset saanut esiin, alkoi jo taas sataa ja lumet sulaa. Lapset onneksi ehtivät hiihtää ja luistellakin, mutta paljon vähemmän kuin aiempina vuosina. Tänään he jo aloittelivat pyöräilyä, vaikka hiekkatiet ovatkin aika pehmeitä. Jesaja (melkein 5 v) tuli kotiin parkuen, kun oli ajanut pyörällä suoraan ojaan. Henkinen kärsimys oli ilmeisesti suurempi kuin ruumiillinen, vaikka hänellä olikin kuhmu otsassaan.